Η Murcia προετοιμάζει ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης και συμβουλευτικής για τις επιχειρήσεις εμπνευσμένο από το έργο Scale Up

Το Instituto de Fomento της περιφέρειας Murcia (INFO Murcia) συνεχίζει να συμμετέχει στο έργο Scale Up καθώς αυτό προχωρά στη φάση εκπόνησης των Σχεδίων Δράσης.

Στοχεύοντας στη συναίνεση για τις πιο ενδιαφέρουσες Καλές Πρακτικές και μετά από συνεχείς συζητήσεις με την Περιφερειακή Ομάδα Εμπλεκομένων της Murcia για το SCALE UP οργανώθηκαν 2 συναντήσεις όπου παρουσιάστηκαν οι πιο ενδιαφέρουσες Καλές Πρακτικές. Η απόφαση ήταν ομόφωνη. Στην παρούσα φάση πραγματοποιούνται ανταλλαγές πληροφοριών με τον εταίρο Nottingham City Council και Nottingham Trent University για την Καλή Πρακτική UpScaler.

Η Καλή Πρακτική αναπτύχθηκε ως προς το λειτουργικό της μέρος από τον εταίρο Nottingham Trent University (NTU), από κοινού με το East Midlands Chamber (EMC). Άλλοι εταίροι οι οποία συνεργάζονται είναι το D2N2 Growth Hub, οι τοπικές αρχές και το D2N2 Local Enterprise Partnership. Το D2N2 περιλαμβάνει τα Derby, Derbyshire, Nottingham και Nottinghamshire.

Στους επόμενους μήνες θα εκπονηθεί το αναλυτικό περιεχόμενο του προγράμματος εκπαίδευσης και συμβουλευτικής, όπως επίσης και μία ολοκληρωμένη έκδοση της πρωτοβουλίας για την περιφερειακή στρατηγική της Fomento de la Región de Murcia, με στόχο την ενσωμάτωση της πρωτοβουλίας για την προώθηση της μεγέθυνσης των τοπικών επιχειρήσεων.

Ο στόχος της προώθησης της μεγέθυνσης των επιχειρήσεων είναι η αύξηση της καινοτομίας των τοπικών επιχειρήσεων και του επιχειρηματικού ιστού, και κατά συνέπεια η βελτίωση της παραγωγικότητας και του δυναμισμού της περιφερειακής οικονομίας και η διευκόλυνση της δημιουργία επαγγελματιών με εφαρμοσμένο επιστημονικό και καινοτομικό ταλέντο.

Η σύνθεση της Περιφερειακής Ομάδας για το Σχέδιο Δράσης της Murcia περιλαμβάνει τους: CROEM, COEC, το Δίκτυο τοπικών Οργανισμών για την Ανάπτυξη, το University of Murcia, την Polytechnic University of Cartagena, CEEIM και CEEIC.

Η απόφαση που προαναφέρεται ήταν το επιστέγασμα της διαδικασίας ανταλλαγής εμπειριών των εταίρων με τη μορφή των Καλών Πρακτικών που παρουσιάστηκαν. Η διαδικασία ανταλλαγής εμπειριών υπήρξε ιδιαίτερα διαφωτιστική και περιεκτική. Οι δράσεις των εταίρων αποτελούν σημαντικά εισερχόμενα τόσο για τις κοινωνίες όσο και για τις επιχειρήσεις.

Κατά τη διάρκεια της φάσης ανταλλαγής εμπειριών μπορέσαμε να αναλύσουμε διάφορες Καλές Πρακτικές. Μερικές ήταν τεχνολογικού περιεχομένου, άλλες οικονομικού ή καινοτομικού προφίλ, ενώ υπήρξαν και περιπτώσεις δράσεων εκπαιδευτικού χαρακτήρα ή αναπτυξιακού.

Η διαδικασία των επισκέψεων εργασίας ήταν ιδιαίτερα επιτυχημένη. Μερικές συναντήσεις έφτασαν σε αριθμό συμμετοχών τους 60, πολύ υψηλό νούμερο αν σκεφτεί κανείς ότι οι συναντήσεις αυτές ήταν τεχνικές και αφορούσαν κυρίως τους εταίρους του έργου και τις Περιφερειακές Ομάδες Εμπλεκομένων.

Μετά από τις συναντήσεις και την ανάλυση των Καλών Πρακτικών πραγματοποιήθηκε μία ανάλυση και διάκριση εκείνων των πρακτικών που μπορούν να ταιριάξουν καλύτερα στην περιφέρεια και στις τρέχουσες συνθήκες των πρωτοβουλιών που είναι σε ισχύ στην περιφέρεια καθώς και στις ανάγκες του περιφερειακού οικοσυστήματος.

Η 1η φάση της πρωτοβουλίας αναμένεται να ολοκληρωθεί ως τον Ιανουάριο του 2022 και η 2η φάση στους επόμενους 12 μήνες.